Serotonin, beyindeki sinir hücreleri ile vücudumuzun diğer bölgelerindeki sinirlere mesajlar taşıyan, vücut tarafından doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Bu kimyasal mesajlar, vücudunuza nasıl çalışacağını söyler. 5-Hidroksitriptamin (5-HT) olarak da bilinen serotonin aynı zamanda hormon görevi de görür.

Serotonin Sendromu Nedir?

Yüksek serotonin seviyeleri genellikle serotonin sendromu olarak adlandırılır. Serotonin sendromunun altında ise sıklıkla serotonin seviyelerini artırmakta kullanılan SSRI grubu ilaçlar yatar.Serotonin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler! Soğuk Algınlığına Karşı 7 Güçlü Silah Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler! Soğuk Algınlığına Karşı 7 Güçlü Silah

Serotonin Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Düşük serotonin seviyesi sıklıkla birkaç sorunla aynı anda ilişkilidir. Teknik anlamda serotonin sevişenin düşük olmasının nedeni vücudunuzun yeterli miktarda serotonin üretmemesinden kaynaklanacağı gibi üretilen serotoninin etkili şekilde kullanılamamasından kaynaklanabilir.

Serotonin Seviyesi Nasıl Artar?

Bazı yiyecekleri tüketmek serotonin seviyesinin yükselmesine katkıda bulunabilir. Bunun nedeni bu gıdalarda serotonin yapımında kullanılan triptofan adlı aminoasiti içermeleridir. Öte yandan düzenli egzersiz yaparak da serotonin seviyenizi artırabilirsiniz.

Serotonin Faydaları Nelerdir?

Serotonin, öğrenmeyi, hafızayı, mutluluğu etkilemenin yanı sıra vücut ısısını, uykuyu, cinsel aktiviteyi ve açlık hissini düzenlemek de dahil olmak üzere vücudunuzda çeşitli roller oynar. Serotonin ruh hali, uyku, sindirim, mide bulantısı, yara iyileşmesi, kemik sağlığı, kan pıhtılaşması ve cinsel istek konusunda kilit bir görev görür.