1. Haberler
  2. Spor Haberleri
  3. Süper Lig’de Galatasaray ile Beşiktaş’ın Derbi Mücadelesi: Okan Buruk ve Giovanni van Bronckhorst’un İlk 11’leri Belirlendi

Süper Lig’de Galatasaray ile Beşiktaş’ın Derbi Mücadelesi: Okan Buruk ve Giovanni van Bronckhorst’un İlk 11’leri Belirlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’in 10. haftasında lider Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş ile karşı karşıya geliyor. Bu dev maç, bugün saat 20.00’de Rams Park’ta gerçekleştirilecek. Hakem Arda Kardeşler’in düdük çalacağı karşılaşmada, Galatasaray’dan Ismail Jakobs, Beşiktaş’tan ise Paulista, Mert ve Necip forma giyemeyecek. Ayrıca, Rashica’nın durumu maç saatinde netleşecek.

Dev Maçta İki Takımın Hedefleri

Trendyol Süper Lig’de bu hafta sonu oynanacak dev derbi, iki takımın da moral kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Hafta içinde Avrupa Ligi’nde galibiyetle tamamlayan Galatasaray ve Beşiktaş, ligde de üstünlük sağlamak istiyor. Geçtiğimiz sezon, Süper Kupa’da karşı karşıya gelen iki ekipten Beşiktaş, Galatasaray’ı 5-0 mağlup etmişti. Bu kez, Galatasaray taraftarının önünde rövanşı alma peşinde. Beşiktaş ise, bu galibiyetin üstüne ekleyerek puan farkını kapatmayı hedefliyor.

Okan Buruk ve Takımın Durumu

Galatasaray’da sakatlığı nedeniyle Ismail Jakobs bu maçta görev alamayacak. Teknik direktör Okan Buruk’un, geçirdiği apandisit ameliyatına rağmen sahada olması bekleniyor. Beşiktaş cephesinde ise Mert Günok, Necip ve Paulista’nın sahada olamayacağı bildirildi. Milli takımda sakatlanan Rashica’nın durumu ise antrenmanların ardından netlik kazanacak.

Mertens’in 100. Maçı

Galatasaray’da Dries Mertens, bugün forma giyerse, sarı kırmızılı formayla 100. maçına çıkacak. Ayrıca, Galatasaray’dan Sara, Jelert, Sallai ve Osimhen, Beşiktaş’tan Emirhan, Can, Uduokhai, Mario ve Ndour, bu derbiye ilk kez çıkacak olan oyuncular arasında yer alıyor.

Beşiktaş’ta Taktik Değişiklikleri

Beşiktaş’ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un, Lyon maçında yaşanan savunma zaafları nedeniyle bazı taktik değişikliklere gitmesi bekleniyor. Bu bağlamda, El Musrati’nin Ndour’un yerine oynaması muhtemel görünüyor. Ayrıca, Rashica’nın durumu olumlu olursa Joao Mario’nun yerine sağ kanatta görev alması bekleniyor.

Rekabetin Tarihçesi ve İstatistikler

Galatasaray, Beşiktaş ile oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanarak, ezeli rakibini üst üste 3’ten fazla kez mağlup ettiği son seriyi Ocak 2013 – Mayıs 2015 arasında elde etti (5 maç). Beşiktaş, Galatasaray’a konuk olduğu son yedi Süper Lig maçında (1B 6M) galibiyet alamadı ve son dört ziyaretinin tamamından mağlup döndü. Bu, kulüp tarihinin en uzun ikinci kaybetme serisi.

Tarihi Rekabetin 133. Randevusu

Bugün oynanacak derbi, Galatasaray ve Beşiktaş’ın Süper Lig tarihinde karşı karşıya geleceği 133. randevu olacak. İki takım arasındaki galibiyet sayıları da dikkat çekiyor; Galatasaray 50 galibiyetle önde, Beşiktaş ise 39 galibiyetle takip ediyor (43 beraberlik).

Giovanni van Bronckhorst, Süper Lig’de Mircea Lucescu’dan (2002-03) bu yana Beşiktaş’ın başında çıktığı ilk dokuz maçını namağlup geçen ilk teknik direktör olma hedefinde.

Süper Lig’de bu akşam gerçekleşecek olan Galatasaray – Beşiktaş derbisi, her iki takım için de büyük önem taşıyor. Hem liderlik mücadelesi hem de tarihi rekabet göz önüne alındığında, taraftarlar bu maçı sabırsızlıkla bekliyor. Her iki takım da galibiyetle ayrılarak, moral bulmayı hedefliyor.

Süper Lig’de Galatasaray ile Beşiktaş’ın Derbi Mücadelesi: Okan Buruk ve Giovanni van Bronckhorst’un İlk 11’leri Belirlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!