1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kar Yağışı ve Soğuk Hava Etkisini Artırıyor

Kar Yağışı ve Soğuk Hava Etkisini Artırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars ve Ardahan bölgelerinde soğuk hava koşulları ve kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Kars’ta hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düşmesiyle birlikte, bitkiler, ağaçlar ve araç camları kırağı ile kaplandı. Sarıkamış ilçesinde ise sıcaklık sıfırın altında 6 dereceye inerek, kırağının meraları ve bitkileri beyaza bürüyüp donmasına neden oldu. Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı araçların çalıştırılmasında zorluklar yaşandı ve bazı taşıtların camları buz tuttu.

İstasyon Mahallesi’nde yaşayan Erkan Sarı, “Geceleri don olduğu için sabahları hava sıcaklığı sıfırın altına düşüyor, arabalarımız zor çalışıyor,” ifadelerini kullanarak durumun ciddiyetini vurguladı. Bu süreçte kuşlar da kırağı tutmuş alanlarda yiyecek bulmaya çalıştı.

Ardahan’daki Kar Yağışı

Ardahan’da da kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Kent merkezinin yanı sıra yüksek kesimlerde kar yağışı yoğunlaşarak ulaşımı aksatıyor. Türkgözü-Posof-Damal kara yolunda kar ve buzlanma nedeniyle bazı araçların ilerlemesi zorlaşıyor. Seyitören mevkisinde, yolda kalan 11 tır için kara yolları ekipleri acil müdahale çalışmalarına başladı.

Bu koşullar, hem sürücüler hem de vatandaşlar için zorlu bir dönem yaratıyor. Yetkililer, bu tür hava koşullarında dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kar Yağışı ve Soğuk Hava Etkisini Artırıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!