1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Ankara Kazan’da Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

Ankara Kazan’da Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde, saat 15.20 sularında TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) tesislerine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sırasında patlama ve silah sesleri duyulurken, bölgeye hızla güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk bilgilere göre, olayda 5 şehit verildi ve 22 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı’ndan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı basın toplantısında, saldırıda 1’i kadın, 1’i erkek olmak üzere 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, “Kimlik tespiti sürüyor. Hangi terör örgütü olduğu ile ilgili bilgileri paylaşacağız,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yaralılardan 14 kişinin tedavi altında olduğunu, bunlardan 3’ünün durumunun ağır olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı’nın Sözleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bu hain terör saldırısı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir,” şeklinde konuştu. Tunç, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyı kınayarak, “Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Yayın Yasağı ve Resmi Açıklamalar

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Şahin, “TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının ardından mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Terörün propagandasını yapacak yayınların durdurulması gerekmektedir,” dedi. Medya kuruluşlarına, yasak kapsamındaki görüntülerin kaldırılması ve bu konuda dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Dezenformasyonla Mücadele

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, olayla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. “TUSAŞ tesislerinde yaşananlarla ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız,” denildi.

Olayla ilgili gelişmeler takip edilmeye devam edecek. Türkiye, terörle mücadele konusunda kararlılığını sürdürmektedir.

Ankara Kazan’da Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!