1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Borsa İstanbul’da Yükseliş Eğilimi Sürdü

Borsa İstanbul’da Yükseliş Eğilimi Sürdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,85 oranında değer kazanarak 8.860,30 puandan kapandı. Endeks, önceki kapanışa göre 161,11 puan artış gösterdi ve toplam işlem hacmi 85,2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektör Performansları

Bankacılık endeksi yüzde 1,81 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 2,39 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan sektör, yüzde 3,90 ile ulaştırma sektörü oldu. Sigorta sektörü ise yüzde 0,72 ile tek kaybettiren sektör olarak dikkat çekti.

Küresel Piyasalardaki Gelişmeler

Küresel piyasalarda, ABD ekonomisinin “yumuşak iniş” yapabileceğine dair beklentiler güçlü bir seyir izliyor. ABD’de enflasyonun hedeflenen seviyelere inebileceğine yönelik iyimserlik sürerken, haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak ekonomik veriler ve şirketlerin finansal sonuçları piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağı öngörülüyor.

Gelecek Günkü Beklentiler

Analistler, yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamaları, İngiltere’deki enflasyon verileri ve Japonya’daki makine siparişlerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.900 ve 9.000 seviyeleri direnç noktası olarak öne çıkarken, 8.700 ve 8.490 puanları destek konumunda değerlendiriliyor.

Borsa İstanbul’da Yükseliş Eğilimi Sürdü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!