1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Savunma Sanayii Destekleme Fonu Teklifi 2025’e Ertelendi

Savunma Sanayii Destekleme Fonu Teklifi 2025’e Ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, savunma sanayii destekleme fonu ile ilgili görüşmelerin ertelendiğini ve 2025 yılına bırakıldığını duyurdu. Güler, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, savunma sanayisinin ülke için büyük önem taşıdığını, özellikle yeni geliştirilen çelik kubbe hava savunma sistemi ile diğer elektronik harp sistemlerinin finansmanı için ek kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na bütçeden gerekli kaynakların aktarıldığını belirtti ve “Bu yıl ve gelecek yıllar için ek kaynak ihtiyacı oluşmuştu, bu konuda bir teklif sunmuştuk. Ancak, bazı unsurların detaylı incelenmesi gerektiği yönünde itirazlar alındı. Vatandaşlarımızdan gelen bu itirazları daha kapsamlı bir şekilde değerlendirmek üzere teklifimizi gözden geçireceğiz” dedi.

2025 yılı bütçesinin bu hafta Meclis’e sunulacağını belirten Güler, “Teklifimizin itiraz edilen noktalarını ve diğer kalemlerdeki miktarları, bütçe sonrasında tekrar değerlendireceğiz. Bu aşamada görüşmeleri tamamlamış bulunuyoruz. Detaylı bir inceleme yapacak ve ihtiyaç duyulan diğer unsurları gözden geçirerek, gerekirse değişiklikler yapacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teklifin geri çekilmesine dair bir talebi olup olmadığına yönelik soruya Güler, “Cumhurbaşkanımız, detaylı ve titiz bir inceleme yapılması talimatını vermiştir” yanıtını verdi.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu Teklifi 2025’e Ertelendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!