1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji’den Son Dakika Uyarısı: 7 Kent İçin Alarm!

Meteoroloji’den Son Dakika Uyarısı: 7 Kent İçin Alarm!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini güncelledi ve 7 il için sarı ve turuncu uyarıda bulundu. Ülke genelinde yarından itibaren sıcaklıkların artması beklenirken, yağışların hafta sonuna kadar yurt genelinden çekileceği ifade edildi. İşte detaylar…

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde hava durumu parçalı ve zaman zaman çok bulutlu olacak. Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Sivas ve Hatay çevrelerinde yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların özellikle Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları batı ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artarken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı yönlerinden hafif, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise yer yer orta kuvvette esecek.

3 Kent İçin Yeni Uyarı

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Dün meydana gelen taşkınlara sebep olan yağışlar, bu sabah Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli şekilde devam edecek. Akşam saatlerinde yağışlar kesilecek. Bugün Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yağışlar görülüyor. Yarın itibarıyla yurtta yağışların 3-4 gün boyunca görülmeyeceği ve batıya doğru pazar günü geleceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar ise batı ve iç kesimlerde 3-4 derece artacak” dedi. Hafta sonu sıcaklıkların ortalamanın üzerine çıkması bekleniyor.

İstanbul için hava durumu: Bugün 22°C, cumartesi 28°C. İzmir: Bugün 27°C, cumartesi 31°C. Ankara: Bugün 18°C, cumartesi 28°C.

Sarı ve Turuncu Uyarılar

Meteoroloji, Bolu, Sinop, Karabük ve Düzce için sarı; Kastamonu, Zonguldak ve Bartın için ise turuncu uyarı yaptı.

Bartın’da Taşkınlar ve Ulaşım Sorunları

Bartın’da, dünden itibaren etkili olan sağanak yağış sonucunda metrekareye 115 kilogram yağış düştü. Bu yağış sonrası Bartın Irmağı’nda su seviyesi 3 metre yükseldi. Orduyeri Mahallesi’nde gezi teknelerinin bağlandığı iskele ve çevresi sular altında kaldı. Bölgedeki bazı yollar da heyelanlar nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Bartın ile 8 köy arasındaki ulaşımı sağlayan köprü de su seviyesinin yükselmesiyle trafiğe kapatıldı. Ulaşım alternatif yollarla sağlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Bartın’da son 24 saatte 115 kilogram, Amasra’da 130 kilogram, Kurucaşile’de 50 kilogram ve Ulus’ta 64 kilogram yağış kaydedildi. Yağışlar sonrasında köy yollarında heyelanlar meydana geldi ve temizleme çalışmaları başlatıldı.

Düzce ve Bolu’daki Etkiler

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kuvvetli rüzgarın etkisiyle mendireği aşan dalgalar 2 tekneye zarar verdi. Karadeniz’e kıyısı olan ilçede olumsuz hava şartları nedeniyle balıkçılar denize açılamadı.

Bolu’da ise hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Kartalkaya bölgesine mevsimin ilk karı yağdı. Köroğlu Dağı’nın zirvesinde aralıklarla kar yağışı devam ederken, bölgede sağanak etkili olmaya devam ediyor.

Beklenen Hava Durumu ve Sıcaklıklar:

  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, 19°C.
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, 22°C.
  • İzmir: Az bulutlu ve açık, 27°C.
  • Adana: Parçalı ve az bulutlu, 29°C.
  • Antalya: Az bulutlu ve açık, 29°C.
  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, 25°C.
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, 23°C.
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, 14°C.
  • Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, 26°C.

Meteoroloji’den Son Dakika Uyarısı: 7 Kent İçin Alarm!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!