1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. İstanbul’da ‘Ucuz Kiralık Araç’ Dolandırıcılığı: İki Şüpheli Yakalandı

İstanbul’da ‘Ucuz Kiralık Araç’ Dolandırıcılığı: İki Şüpheli Yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da internet üzerinden yayımlanan ‘ucuz kiralık araç’ ilanlarıyla dolandırıcılık yapan iki kişi yakalandı. Dolandırıcıların, kurdukları sahte web sitesi üzerinden kredi kartı bilgilerini çalarak milyonlarca liralık hırsızlık gerçekleştirdikleri belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler Yener A. (35) ve Ramazan S. (35) daha önce pek çok suç kaydına sahip olmalarıyla dikkat çekiyor.

Dolandırıcılığın Detayları

İstanbul’da otomobil kiralamak isteyen vatandaşlar, sosyal medya aracılığıyla karşılaştıkları ‘ucuz kiralık araç’ ilanlarına tıklayarak sahte bir araç kiralama sitesine yönlendirildiler. Burada depozito ödemesi yapmak zorunda kalan mağdurlar, kredi kartı bilgilerini verdikten sonra dolandırıldıklarını fark ettiler. Mağdurlar, dolandırıcıların kredi kartı bilgilerini kullanarak haberleri olmadan binlerce liralık harcama yaptıklarını ifade etti.

Şüphelilerin Geçmişi

Olayla ilgili başlatılan soruşturma, Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütüldü. İki şüphelinin, çalınan paraları başkalarına ait banka hesaplarında topladığı tespit edildi. Yener A.’nın daha önce 69, Ramazan S.’nin ise 90 suç kaydı bulunduğu ve her ikisinin de kesinleşmiş hapis cezaları olduğu öğrenildi. Yener A. hakkında 3 yıl hapis cezası bulunurken, Ramazan S. 3 yıl 4 ay hapis cezasıyla aranmaktaydı.

Polis Soruşturması ve Gözaltı Süreci

Polis, dolandırıcılık olayına karışan kişilerin peşine düştü ve yapılan operasyon sonucunda şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin kredi kartı bilgileriyle beş kişinin parasını çaldığı belirlendi. Ancak dolandırıcılığın boyutunun milyonlarca lira olduğu düşünülüyor. Şüphelilerin kullandıkları banka hesapları üzerindeki incelemelerin devam ettiği bildirildi.

Yasal Süreç

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinin önlenmesi için vatandaşların daha dikkatli olmaları ve tanımadıkları internet sitelerinden alışveriş yapmamaları gerektiği vurgulanıyor. Yetkililer, dolandırıcılıkla mücadelede vatandaşların ihbarlarının önemine de dikkat çekiyor.

İstanbul’da ‘Ucuz Kiralık Araç’ Dolandırıcılığı: İki Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!