1. Haberler
  2. Magazin Haberleri
  3. Bahar Candan’ın Tahliyesi: Dolandırıcılık Davasında Önemli Gelişme

Bahar Candan’ın Tahliyesi: Dolandırıcılık Davasında Önemli Gelişme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahar Candan, dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından tutuklandığı davada tahliye edildi. Candan’ın da aralarında bulunduğu toplam altı sanığın serbest bırakılmasına karar verildi.

Davanın Seyri

İstanbul’da görülen davada, Bahar ve Nihal Candan’ın da bulunduğu 21 sanık yargılanıyordu. Mahkeme, dosyadaki delilleri dikkate alarak, Bahar Candan’ın tahliye edilmesine karar verdi. Candan hakkında, 44 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.

Nihal Candan, kardeşinin tahliye edildiğini ailelerine bildirirken, “Söylemiştim, tahliye, çok mutluyum” şeklinde duygularını ifade etti.

İddianame Detayları

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve 21 sanık yer alıyor. İddianamede, dolandırıcılık ve tefecilik suçlarıyla bağlantılı olarak faaliyet gösteren bir organize suç örgütünün elebaşları olarak Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun isimleri geçiyor.

Suç örgütü, “sazan sarmalı” olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullanarak gelir elde etti. Alisya Bahar Candan’ın ablası Gülnihal Çiçek’in, örgüt içinde daha aktif bir rol üstlendiği belirtiliyor. Gülnihal Çiçek’in, tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliye edildiği ifade ediliyor.

Suçlamalar ve Talepler

Alisya Bahar Candan’ın, “suç örgütüne üye olmak” ve dolandırıcılık suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Ablası Gülnihal Çiçek içinse aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar hakkında da çeşitli suçlardan hapis cezası talepleri bulunuyor.

Bu gelişmeler, davanın seyrini değiştiren önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bahar Candan’ın tahliyesi, kamuoyunda geniş yankı buldu.

Bahar Candan’ın Tahliyesi: Dolandırıcılık Davasında Önemli Gelişme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!