1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’yi İşgalci İlan Eden Selahattin Demirtaş

Türkiye’yi İşgalci İlan Eden Selahattin Demirtaş

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selahattin Demirtaş’ın ‘Kobani’ davasındaki savunmasında Türkiye’yi işgalci ilan etmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İşte olayın detayları ve ünlü profesör Kemal Üçüncü’nün sert tepkisi.

Demirtaş’ın İddiası: Türkiye Cumhuriyeti’ni İşgalci İlan Etme Cesareti

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 6-8 Ekim 2014’teki ‘Kobani olayları’ davasında mahkemeye çarpıcı ifadelerle seslendi. Savunmasında, “Ana vatanım olan Kürdistan’ı işgal eden bu devlettir. Anlaşmayı bozan Kürtler değil Türklerdir.” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni işgalci ilan etti.

Prof. Dr. Kemal Üçüncü’nün Sert Tepkisi

Bu iddialı açıklamalar karşısında ünlü profesör Kemal Üçüncü sessiz kalmadı. Üçüncü, Demirtaş’ın sözlerine karşı, “Haktır oradan sen, Zağros dağlarındaydın. Osmanlı soydaşı Alevi Türkmenleri oradan sürdü, sizi getirdi ve Sünni blok oluşturdu. Diyarbakır, Uzun Hasan’ın başkenti. Şah İsmail orada doğdu. Kürtlerin oraya dikmiş olduğu tek bir eser yoktur. Ermenilerin vardır. Onları da kesip bize attınız suçu. Bunları Ekrem İmamoğlu’na, avcı yelekli CHP’li solculara anlat, o bilmez inanır.” şeklinde sert bir tepki gösterdi.

Toplumsal Tepkiler ve Değerlendirmeler

Demirtaş’ın iddiaları ve Üçüncü’nün tepkisi, sosyal medyada geniş yankı buldu. Toplum, bu çarpıcı ifadeler üzerinden iki taraf arasındaki gerilimi değerlendiriyor.

Türkiye Gündeminde Büyük Sarsıntı

Toplum, bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Türkiye’yi İşgalci İlan Eden Selahattin Demirtaş
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!