KPSS Lisans Başvuru Rehberi: Başvuru Şartları ve Hazırlık Süreci KPSS Lisans Başvuru Rehberi: Başvuru Şartları ve Hazırlık Süreci

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in duyurusuna göre, 2023-2024 eğitim yılı birinci ara tatil sona erdi. Öğrenciler, dinlenme ve sosyal etkinliklere katılma fırsatı buldukları tatilde, ağırlıklı olarak şehirlerinde kaldılar.

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler için önemli olan bir diğer tarih ise 22 Ocak 2024 - 2 Şubat 2024 tarihleri arasındaki yarıyıl tatili (15 tatil) olarak belirlendi. Bu süreçte öğrenciler, birinci dönemin yorgunluğunu atma ve enerji toplama fırsatı bulacaklar.

Birinci ara tatilin sona ermesiyle öğrenciler, eğitim ve öğretime kaldıkları yerden devam edecekler. Yarıyıl tatili ise öğrencilere uzun bir dinlenme süreci sunacak, aynı zamanda öğretmenler ve veliler için de bir ara tatil olma özelliği taşıyacak.

Bu dönemde öğrencilere yönelik sosyal etkinlikler ve dinlenme imkanları, Millî Eğitim Bakanlığı'nın eğitim politikaları çerçevesinde şekillenmeye devam edecek. Eğitimciler, öğrencilerin hem akademik hem de sosyal gelişimine katkı sağlayacak etkinlikleri planlayarak öğrencilerin bu süreçten en iyi şekilde faydalanmalarını amaçlıyor.